sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Pian on taas karitsoiden aika

Alkaa näyttämään sille, että Harmasneitiemme lasketutajat lähestyvät. Edellisessä kodissahan he ovat olleet Hannu-pässin kanssa yhdessä. Tarkkaa aikaa astumiselle ei edellinen omistaja osannut arvioida, mutta epäili sen olevan helmi-maaliskuu, jolloin poikimiset olisivat heinä-elokuussa.

Ruskolla on jo iso, leveä maha, josta oletan tulevan 2 tai 3 karitsaa. Näiden karitsoiden väriä on tosi hankala arvioida, koska emä on ruskea, valkoisin pääkuvioin ja isä harmaa, mustin mäyräkuvioin + mustalla vatsan aluksella varustettu. Karitsat voivat olla periaatteessa äitinsä, isänsä tai perusharmaksen värisiä...tai jotain ihan muuta, mutta ei perus valkeita :) Ruskea mäyräväritys olisi kiva lisä kaiken kirjavaan joukkoomme.

Säde saanee 2 karitsaa, koska vatsa ei ole niin valtava kun Ruskolla. Hannun & Säteen vauvat tulenevat olemaan harmaan sävyisiä, mutta ovatko ne harmaksen näköisiä vai mäyräkuvioisia, niin sitä jäämme odottamaan.

Molemman mammat ovat kesyyntyneet loppu tiineyden myötä ja niitä saa jo hoitaa...joskin ovat vieläkin pikkaen varovaisia ihmisen suhteen. Hannusta on tullut "sylivauva", koko ajan pitäisi saada hoitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti